Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η ψυχή είναι ζωή

























Οι Ουρανοί δεν είναι ύλη, είναι αιθέρας και δύναμη και ζωή και πλήρη ελευθερία κι οτιδήποτε ωραίο μπορείτε να φανταστείτε. Το ότι υπάρχουμε στη γη, είναι ένα μικρό μέρος των Ουρανών, ένα αντιφέγγισμά τους.
Μας έχουν δοθεί κατά καιρούς πολλά πρότυπα ζωής μέσα στα χιλιάδες χρόνια που πέρασαν. Πρότυπα που, σιγά-σιγά δημιούργησαν φιλοσoφίες, θρησκείες, αλλά δυστυχώς οι διάφορες θρησκείες κρατήσανε μόνο τους τύπους για να αισθανόμαστε εν μέρει καλά με τον εαυτό μας κι απορρίψανε την ουσία, η οποία εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Η εξέλιξη της ουσίας προχωρεί και μαζί μ' αυτή και εμείς. Αλήθεια τι γίνεται τότε με την θρησκεία;
Θα ακολυθήσει ή θα μείνει πίσω για να γίνει ένα μακρινό παρελθόν...
Δεν είναι κατά την γνώμη μου σωστό να χάνει κανείς τον Εαυτό του και να εξομοιώνεται με το τυπικό κάποιας θρησκείας που μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους.
Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να υπάρχει έτσι ο Εαυτός μας ολοκληρωμένος και σταθερός.
Προτείνουμε λοιπόν την χρήση του νοητικού σας και με κατάλληλη εργασία σιγά-σιγά, έρθει το άνοιγμα του Τρίτου ματιού, και τότε θα βιώσετε ολοζώντανα την υπόσταση των άλλων πεδίων , εφ' όσον θα αυξηθούν οι κραδασμοί σας.
Συγκεντρωθείτε λοιπόν αγαπητοί συνταξιδιώτες στον Εαυτό σας , πάρτε το δρόμο του διαλογισμού και αφεθείτε με εμπιστοσύνη σε Αυτόν που σε οδηγεί.
Η κάθε άσκηση συνειδητότητας κι εγρήγορσης είναι η μέθοδος που θα ξυπνήσει τον Νου...
Κι όμως εσείς που ελάχιστα χρησιμοποείτε κάτι απ' όλα αυτά και πάρα πολλές φορές δεν τολμάτε να τα αγγίξετε, ούτε να τα πιστέψετε, ούτε να τα βγάλετε στην επιφάνεια και να τα αξιοποήσετε. Έχει εξασθενίσει η μνήμη σας και μαζί με αυτή η ελπίδα σας και η εμπιστοσύνη σας.
Η ψυχή λοιπόν είναι η Ζωή. Αλλά ποια ζωή στον υλικό ή στον άυλο κόσμο;
__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: